HTML

FundiBlog

Fundi mint fundamentalista. Ijesztő és mókás idézetek azoktól, akiknek a meggyőződése veri a valóságot. A korszerűség jegyében megjegyezném, hogy ez a blog az új sajtótörvény értelmében sem sajtótermék, így nem terjed ki rá a szabályozás.

Friss topikok

 • Tom Benko: @flugi_: Kellene akkor egy gyűjtő bejegyzés, ahová lehetne gyűjteni az ilyet. (2013.06.04. 19:28) NASA csakra
 • Warlord71: Söööt,meg Noe barkajara is fölfert a Brontosaurus,a Brachiosaurus,a Diplodocus,az Apatosaurus a Ty... (2012.11.22. 10:52) Behemoszaurusz
 • Warlord71: Ezt bukta a delikvens,mivel a Biblia onnantol fogva,hogy a teremtesi napoknal leirja,hogy "lön est... (2012.11.22. 10:39) Mértékletes fundi
 • Tom Benko: @bioLarzen: Így jobb. Na, őt se komálom... (2012.10.31. 18:08) Grespik után sem áll meg az élet
 • Tom Benko: Aha. Akkor ez magyarázza, miért vagy úgy eltűnve. Nekem jobb, havonta egyszer kapom meg az utasítá... (2012.10.12. 17:49) Szalmabáb érvelés

Grespik után sem áll meg az élet

2012.10.11. 23:40 flugi_

Olvasom, hogy megjelent Usztics Mátyás könyve. Az egy kincsesbánya lehet, tud bárki online hivatkozható forrást mutatni?

10 komment

Szalmabáb érvelés

2012.02.10. 22:59 flugi_

Egy klasszikus, és fundik között gyakran használt érvelési forma a szalmabáb technika, amikor ellenvetésük tárgyát egy olyan fiktív ellenféllel szemben használják, akit igyekeznek összemosni valódi vitapartnereikkel. Evolúciótagadó formája leggyakrabban az ismert "mennyire valószínűtlen, hogy pont úgy állnak össze az atomok, hogy abból macska DNS legyen, tehát az evolúció lehetetlen". Ebben nyilván az a hiba, hogy az evolúcióhoz nem szükséges, hogy véletlenül összeugorjon egy macska DNS a semmiből (annál inkább a teremtéshez), viszont sokkal könnyebb ezt az "elméletet" cáfolni, mint az evolúciót.

Hasonlóképpen, ha az asztrológiával szembeni szkepticizmust az értelmes definíció helyett úgy értjük, hogy a szkeptikus nem akarja, hogy legyen kapcsolat a csillagok és bármi más között, egészen drámai érvelést kaphatunk:

Akik az asztrológia ellen szólnak, azok még mindig abban a középkori világban élnek, amikor vaslepedőt húztak az égre, esetleg betonfedelet, hogy így határoljuk el magunkat a környező világtól, az égtől. Igenis minden együtt mozog és együtt él. Erről szól az asztrológia.

forrás

13 komment

Mértékletes fundi

2012.01.10. 00:02 flugi_

Csak egy aranyköpés, hogy legyen valami idén is:

"a hívők szerint a Föld pedig csak 6000 éves!"

De csak a rosszul hívők és a vak/vad ateisták szerint.  6000 éve csak az ember van a Földön, de azt nem írja a Szentírás, hogy a Föld mennyi idős.

Egészen üdítő színfolt, innentől már csak minden 6000 évesnél régebbre datált Homo Sapiens és korábbi Homo leletekre kell ráfogni, hogy majom, és kész.

forrás

1 komment

Piramis

2011.08.01. 13:53 flugi_

Tom Benko nagyszerű találata a piramisokról:

Hallottál te már a Piramisokról?
Itt élsz a földön?
Nézz már utána légy szíves, hogy miért nem tudnak ilyet még ma sem építeni, sőt soha nem is fognak tudni....???
Hogy lehetséges ez?

Elárulom, hogy a piramis belülről üres, nincs boltív, nincs tartóoszlop, sőt úgy vannak egymásra téve a sorok (kövek), hogy már a második sor összeomlana, amikor ráteszik az elsőre, mert túl kicsi az alátámasztás alatta.
De ettől függetlenül mégsem dől össze, de nem értik a te tudósuraid miért...

Illetve értik, mert ők tudják, hogy azt bizony Isten teremtette és nem rabszolgák csinálták, hiszen ma sem tudnák, de ezt megtenni, de nem verik nagy dobra....

A piramis örök mementóként áll az embereknek Isten létezését igazoló TÉNYKÉNT!!!!

Érdekelni kezdett, hogy honnan származik az a sületlenség, hogy a piramisok üresek lennének, de nem találtam semmit. Valaki esetleg?

forrás

 

 

6 komment

Behemoszaurusz

2011.07.24. 22:30 flugi_

E kis gyöngyszem legyőzte a lustaságomat, ebben a negyedévben is van poszt:

a bibliában behemótnak van nevezve a dinoszaurusz. természetesen azokat az állatokat is Ő teremtette és az emberekkel együtt éltek. nem eszetlen évmilliárdokkal korábban.

Hát igen, kinek mit jelent Occam beretvája.

forrás

13 komment

fogós kérdés

2011.04.06. 22:53 flugi_

Egy újabb jó példa a visszafelé gondolkodásra:

Bár biztos ezt is már átrágtátok , de nekem helyi ifjoncnak azért mindenképen tudnom kell az evolucionisták minden kétséget kizáró válaszát, ami persze nyilvánvalóan másból sem fog állni , mint a "véletlenből" meg az "évmilliárdokból". Ja meg a mutációból, meg szelekcióból és bár a mutánsok láttán az ember hátán is feláll a szőr ez nyilvánvalóan korábban irgalmatlan szexuális vonzalomra gerjesztette az evolucionisták őseit, á nem kivetették a mutánsokat  nem az a szelekció volt ami révén egy faj genetikai állománya stabilzilálódik inkább és ennek a fajnak esze ágában sincs más fajjá átalakulni.  Van változás fajon belül, de egy fajból sosem lesz egy másik. Isten mindegyiket a maga neme vagyis faja szerint teremtett. Szóval Isten teremtésének rendjéből fakadóan kezdetben az embernek egy társat adott, mely kapcsolat egyszeri és megismételhetetlenségét bizonyítandóan vérrel pecsétlődik meg. Szóval mi az evolúciós magyarázat a szűzhártyára ?  Tanítsatok , had okosodjak !

Hasonló frappáns kérdés lehetne az is, hogy vajon véletlenül fejlesztette az evolúció pont kétlábúvá az embereket, hogy ezt a rengeteg nadrágot mind használni lehessen?

forrás

4 komment

Galileo tévedett - Geocentrizmus konferenciameghívó

2010.09.16. 14:47 Mikron

2010 November 6-án szeretettel várják a szervezők az érdeklődőket a "Galileo tévedett: az Egyháznak volt igaza" elnevezésű konferenciára az indianai South Bend városába. Az első évenkénti katolikus konferencia a geocentrizmusról válogatott előadókkal prezentálja majd, hogy a Föld valójában egy helyben áll, és minden körülötte forog.

Az előadássorozaton hallható lesz többek között Dr Robert Sungenis: "Geocentrizmus: tudják de tagadják" elnevezésű prezentációja, valamint Rick és Wyn Delano: "Tudományos bizonyíték: a Föld a világegyetem közepe" című előadása.

A konferenciára még lehet regisztrálni, az $50-os ár az ebédet is tartalmazza. Részletes információk, program és letölthető anyagok az esemény honlapján:

http://www.galileowaswrong.com/galileowaswrong/

  

10 komment

Címkék: konferencia galileo geocentrizmus

Akárhogy is

2010.08.04. 17:40 Mikron

Sajnos mostanában sokat dolgozom, csak most vettem észre mit talált Mikron kolléga másfél hete [flugi]:

...ha a bosnyákoknál van most a legidősebb piramis,és annó Magyar terület volt.. Akkor valószínű,hogy "Magyarországon" éltek az első emberek(illetve hát Pannónia vagy akárhogy is nevezzük)

http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomanyok__1062463-mit-gondoltok-errol-wwwldrtvhu-p%3D926

http://www.ldrtv.hu/?p=926 (az LDR tévé oldala, nem url rövidítés)

 

10 komment

nocsak

2010.07.14. 11:20 flugi_

Gondolom mindenki emlékszik még Oláh Andrásra! Van még egy Oláh András! Első blikkre két különböző fundiról van szó, az előbbi ufológus, a második muszlim kreacionista, súlyos paranioával, ezek azért nem szoktak átfedni.

8 komment

Tömör gyönyör

2010.07.13. 22:52 flugi_

Egy olvasói felajánlás következik, méghozzá a magyarság-igazságkutatás témakörből. A témát követőknek talán már feltűnt, hogy a globál - zsidó - összeesküvés - elméletek képviselői milyen gyakran vannak átfedésben a pilis - csakrás vonal képviselőivel. Itt egy példa a két téma tökéletes ötvözéséből:

A montreali McGill Egyetem kiváló professzora, Wilder Penfield, évekkel ezelõtt (1960-65 között) megbízatást kapott a Rockefeller alapítványtól, hogy kutassa ki és bizonyítsa be van-e és melyik az a génfajta, amely földünkön alapvetõ gén. Ez lett volna a feladat, amelyre az egyetemi tanár óriási, több millió dolláros támogatást kapott. A ki nem mondott, de valódi célja a kutatási feladat-adásnak az volt, hogy a szemita gént találják meg, mint ilyen felsõbbrendû gént. Egy egész munkacsoport dolgozott rajta. Hosszú évek után meg is találták a keresett gént, de nem egyet! K E T T Õ T! Megállapították eme KETTÕRÕL, hogy ezeket ugyan - akár évszázadokon, generációkon át - el lehet ideiglenesen nyomni, de aztán újra feltörnek, míg például a germán, vagy néger elsenyved, eltûnik. Ezek a megtalált gének évszázadok után is feltörnek: s a kettõ üti egymást. Pillanatnyilag az egyik gén a másikat agyonnyomhatja, össze is házasodhatnak de a 3, 4, 5 generáció után feltör egyikük és kizárólagosan fog URALKODNI. A Wilder Penfield féle kutatócsoport tehát megtalálta ugyan a remélt szemita gént is, de talált egy másik ilyen fölényes gént is, amelyiknek nincs neve. Errõl a másodikról Penfield professzor azt rögzítette le jelentésében. hogy ENNEK legtisztább képviselõje a Közép-Európában élõ és ma m a g y a r n a k nevezett náció, de hozzátette végsõ jelentésében, hogy földgömbünk öt teljesen szétszórt pontján ugyancsak megtalálható UGYANEZ a második gén. Ez - a szemita barát - Rockefeller Alapítványy reményét tönkretevõ eredmény következménye volt, hogy az alapítvány azonnal törölte a támogatását. Megvonta a szubvencióját, megtiltotta a jelentés közzétételét és annak kinyomtatását. (Erõsen kétlem, hogy az valaha is napvilágot lát.)

A végére még egy kis ufóérvelés is jutott!

Egyébként dr. Penfield valóban indított kutatást, valóban a Rockefeller alapítvány pénzéből, csakhogy 1960-ban fejezte be, és addig sem genetikával, hanem neurológiával foglalkozott, amiben komoly eredményeket ért el. Az idézet célközönségének vélhetően eszébe sem jut utánanézni, de ha mégis megteszi, valószínűleg nem akad fenn a genetika és a neurológia ágai közötti különbségen.

No de az igazi csemege még csak most jön:

"Egy alkalommal kezemben volt ez a zárójelentés. A Bizottság szakértõi jelentésében megadott 5 pont, "folt" - ezt teszi hozzá Árkay - egészen misztikusan tökéletesen azonos azzal az öt folttal a földgömbön, ahol a pentatonikus, ötfokú magyar NÉPZENE létezik.

Ez szerintem gyönyörű. A szerző bizonyos Árkay László, akinek érik egy életmű-post itt :)

forrás itt vagy itt

8 komment · 2 trackback

Sakk, Matt!

2010.07.08. 21:44 Mikron

Flugi_ kedvesen meghívott néhány vendégbejegyzés erejéig a blogjára, ennek eleget téve egy híres kreacionista mondást ajánlanék mindenki figyelmébe. Az eredeti angol szöveg itt olvasható, magyarul nagyjából így hangzik:

Mindenki tudja, hogy a tudósok szándékosan olyan komplex terminológiát használnak, ami megnehezíti az Igaz Keresztények számára az állításaik megcáfolását.

A Dezoxiribonukleinsav például... lenyűgözőnek hangzik, nem? De láttad már mi történik amikor valamit savba teszel? Feloldódik! Ha ez a sok sav lenne a sejtjeinkben akkor mi mind feloldódnánk! Ennyit az Evolúcióelméletről, sakk MATT!

A szöveg annyira híressé vált, hogy az elmúlt három évben bejárta az internetet, képpé alakítva pedig számtalan viccoldalon is szerepelt. A szöveg leíróját ez természetesen nem zavarja, a Christianforums.com -on még számtalan más hozzászólása is olvasható. Igazából az egész oldalt ajánlanám, kifogyhatatlan bányája a hasonló szövegeknek. Ráadásul sokat elárul az ottani vitákról, hogy vannak külön csak az igaz hívőknek fenntartott topikok, és olyanok is ahova hitetlenek is hozzászólhatnak. Kellemes olvasgatást, és ha esetleg valami a bloghoz illő hozzászólást találtok, osszátok meg velünk.

Forrás

9 komment

Címkék: dns sav kreacionizmus

Amatőr nyelvészet

2010.06.13. 20:22 flugi_

Mindig érdekes, amikor a józan észt csak egy rossz modell választja el a helyes következtetéstől. Ha például feltételeznénk, hogy a nyelvekben a szóátvétel az egyik legnehezebben előforduló jelenség lenne, jogos lenne az alábbi eszmefuttatás:

Itt jön a képbe a finnugor blabla.
A finnek sem tanítják mert hülyeség.
Ahogy egyik történész ismerősöm mesélte, olyan időben találták ki nekünk (németek) amikor a németek köztudottan utáltak minket. Persze ezt az utálatot a demagógia elmosta, mert így kívánták a pénzügyi hatalmi érdekek.

Számos (olasz, angol, amerikai) kutató van (mert a magyart az ugye nem-lájkolják egyesek) aki szerint a magyar áll a legközelebb ahhoz az ősi ragozó nyelvhez amiből a többi európai nyelv feltételezhetően kialakult. Jó elmélet ez.

Másik részről, meg kicsit sem gyanús, hogy a magyar mindíg csak "átvesz" szavakat? Ha most állnék elő egy ilyen elmélettel kiröhögnének.

Pl. Az ősmagyarjaink a volga mellett rohangásztak nyereggel a hátukon (mert ló szavuk nem volt, azt később "vették át", hal és nyíl szavuk volt csak a nyomorult lúzereknek) és hátrafelé nyilazták a halakat.

Mondjuk a tárgybéli tévedések (a finnek természetesen tanítják a finnugor elméletet, illetve a nemzetközi nyelvész szakma nem foglalkozik áltudományos dolgokkal) maradnának akkor is.

forrás

 

8 komment

polpszicho

2010.05.25. 02:58 flugi_

Az amerikai példakép, a fstdt rendszeresen foglalkozik a politikai/vallási fundamentalizmus megnyilvánulásaival a homoszexualitás kapcsán. Ezt a régóta húzódó adósságot nyílik alkalmam törleszteni most.

Adott egy kommentelő, akinek karakán értékrendje van:

A fiamnak ha bejelentené, hogy buzi valószínűleg adnék annyi pénzt, hogy megkapja az állampolgárságot mondjuk Új-Zélandon, ha meg mégegyszer elém tolná a pofáját felakasztanám.

illetve magyarázatképpen

Azt hiszem nem én vagyok az aki egyféle sajtóból tájékozódik. És nem szülői szeretet kérdése, egyszerűen vannak olyan dolgok amik annyira ellentétesek az én értékrendemmel, hogy nem vállalnék sorsközösséget bennük a gyerekemmel sem.

Emberünk idézett egy pszichológiai cikkből egy sort, amit nem értett meg teljesen. Igyekeztem felhívni a figyelmét arra, hogy ha már ő hivatkozta, legalább ismerhetné a tartalmát:

"Tessék _tényleg_ elolvasni a fentebb citált cikket a homoszexualitás genetikai és környezeti hátteréről, tökéletesen alátámasztja a mondandómat"

De jó én meg akkor beteszek ide a kuruc.infóról 8 db cikket ami az én mondandómat támasztja alá.

Bizonyára tényleg nem csak egyféle sajtóból tájékozódik.

forrás

érdekesség : hosszú ám bizonyára nem teljes lista a netharcosok vicces érveiről.

Az általa hivatkozott mondat ebben a cikkben szerepel.

33 komment

Fundi a javából

2010.05.05. 23:36 flugi_

Valójában sokat nem is kell hozzáfűzni ehhez, igazi fundi a definíció szerint:

alapjában véve tagadom a változást főleg az evolúció területén, hiszen ha személyesen megtapasztalta valaki a teremtést, akkor mondhatnak bármit a tudományos vagdalkozók.....

forrás

4 komment

Védikus magabiztosság

2010.04.05. 19:30 flugi_

A védák tanulmányozói nagyon szeretik hangoztatni, hogy a mezei tudomány mindig mögöttük jár, és hogy a védákban minden tudományos eredmény oda-vissza bennevan már több ezer éve. A bizonygatásokban használt érvelési módszerek alapján ez még nem lenne a blogba való, hiszen sima falszifikálhatatlan léggömbhámozásról van szó, de néha akadnak fura képződmények ebből:

Előbb írtam le, hogy a Védák által tárgyaltak java részének nincs materialista terminusa. Hogyan várod el, hogy a nemlétező defiket hozza fel? Előbb fel kellene fedezzétek nem?

Eszerint nem csak hogy a védák simán tud mindent, mint amit a tudomány, de még előrébb is jár, és csak azért nem lehet tudományosan megfogalmazni a védákat, mert a tudomány nem rendelkezik a megfelelő fogalmakkal :)

forrás

10 komment

A rovásírásos boszniai piramis

2010.04.02. 23:29 flugi_

A mai bejegyzés egy levélben is terjedő (és hozzám olvasói lelkesedéssel eljuttatott) anyagról szól. Íme néhány sor az egyik terjedő változatból:

Világszenzáció látott napvilágot a tegnapi nap folyamán, ám sem a Blikk, sem az Rtl klub, sem a Tv2 nem számolt be róla, holott a magyarság ügyét régen látott módon ragyogja be ez az új remekbe szabott régészeti felfedezés. A világ legrégebbi ismert piramisáról tudniillik most már 100%-os bizonyossággal kijelenthetjük, hogy a hun-magyarok, azaz elődeink, a mag (tudás) urai építették. A hüledezés keltő hír röviden ismertetve a következő: a szénizotópos mérések alapján 34.000 évesre saccolt híres boszniai Nap Piramisban székely-magyar rovás írással íródott feliratokat találtak a szláv kutatók, s már egyértelműen azonosítottak húsz rovásbetűt is, melyek egy az egyben megegyeznek a manapság általunk is ismert székely ABC jeleinek vonásaival.

Az anyag sokféle változatban található meg a neten, a lelkes továbbítók olyan stíluselemekkel bővítik az anyagot, mint a TV2 Telaviv2-re javítása. Az emlegetett "tegnapi nap" 2009 nyarán volt aktuális.

5 komment

Kis könnyed rizsa

2010.03.31. 15:38 flugi_

Egy kis bevezető szóhalmaz a szcientológusok gondolkodási sémáiba az alábbi. Megfigyelhető az az önfeledt szabadság, ahogy fogalmakat asszociatív módon ott használ, ahol érzésre jól esik. A scifi gyökereket le se tagadhatná a szcientológia.

Az alapelmélet nagyon röviden a következő : a szellem ( Isten, Abszolútum) téren és időn kívül létezik, sem tömeggel sem hullámhosszal ( energiával) nem jellemezhető. A szellem puszta szándékával, akaratával teremt, létrehozva a teret, időt, anyagot (energiát), ez örömmel tölti el, tehát vulgárisan saját szórakozására. Az anyag a szellem potencialitásának manifesztációja, de lényegében puszta szándék. (A tér(fogat), akarat, öröm szavak a latinban a volu szógyökből származnak. )

forrás

 

 

Szólj hozzá!

Friss, még meleg

2010.03.26. 22:59 flugi_

Ma reggel tízkor született ez a gyönyörűség, köszönet az olvasói felajánlásért!

Tudod ez nem igaz nagyon tévedsz ha azt gondolod, hogy Te döntöd el melyik agyféltekédet mire használod. Mert a két agyfélteke között nagyon nagy különbség van. az egyik egy ősi ami az első életeknél keletkezett, úgy lehetne jellemezni ez a néma agyfélteke, és kimondottan az ösztönéletet szolgálja ki. A másik agyfélteke akkor keletkezett az életeknél, miután a második élet keletkezett a földön és ezzel egy időben nem csak megszünt az sejtosztódással való szaporodás, hanem megalkotta a természet a hímivarú szaporodást is ezzel viszont az agy két részből tevődött össze, amit már a him egyed visz a az aktusba, mint kódot. Igy lett két agyfélteke is, amiből az új lett a beszédes agyfélteke. Ez jellemző a legtöbb emberre.

Nos, ez az, amiért a blog létrejött!

forrás

3 komment

NASA csakra

2010.03.23. 23:53 flugi_

Egy viszonylag stabil fundiságról írok most, olvasói felajánlásra. Ez a visszatérő elem a magyarországi politikaközeli fundik egyik refrénje, miszerint a Pilis a Föld szívcsakrája, és ez bizony nem csak afféle szerény vélemény, hanem a NASA által tudományosan bebizonyított tény.

Lássunk egy példát az erre való hivatkozásra:

Akkor olvass bele jobban abba a szösszenetedbe és kiveri a csipád, hogy a NASA az általa kiadott "Gaia-elmélet" c. tudományos elemzésben részletezi épp a Pilis-t is, ami viszont nem két bekezdés.

Nos, természetesen nem létezik olyan NASA publikáció a Gaia elméletről, amiben egy szóval megemlítenének akár Pilist, akár csakrát. Az ezután való keresgélés a neten lényegében kizárólag magyar nyelvű anyagot eredményez, amik között sokan hivatkoznak erre a nemlétező dokumentumra.

A magyar ezoterikusok persze nem először inkompatibilisek a világ többi ezoterikusával, akik szerint ebben az esetben a Föld csakrái közül egyik sincs a környéken.

forrás (kommentek között, "Csillagfigyelő")

14 komment · 2 trackback

Antifundi

2010.03.17. 21:52 flugi_

Már volt post (az influenza kapcsán) Posta Imréről, most megtalálta a mandiner is. A kommentek között találtam egy kiváló felismerést:

Beethoven a zene Mozartja, Posta Imre a nemzeti oldal Molnár F. Árpádja.

Bokortalan Lajtalan, 2010.03.17. 20:18:35

forrás

5 komment

Kristálygyerek

2010.03.10. 13:50 flugi_

Olvasói felajánlásból származó felindulásból egy gyors egymondatos mára:

A Kristály vibráció gyermekei képesek a multidimenzionális kommunikációra.

Hogy ezt hogy értik, az rejtély, de mi nem az az asztralutazas.hu-n?

forrás

5 komment

Agykutató

2010.03.07. 23:02 flugi_

Mielőtt belevágnánk, kis kitérőre van szükség a fundi és a crackpot fogalma körül, mivel a most következő finomság igazán szép példa utóbbira. A fundi ugye hitére alapozva nem foglalkozik holmi evilági fizikai valósággal, a crackpot pedig egy részben ezzel átfedő valaki, aki tudósnak gondolja magát, és természetesebb okosabb mindenkinél.

Mai csemegénk egy önjelölt agykutató, aki mind állításaiban, mind fogalmazásában kiváló példa.

Az agyunknak csupán 10% át használjuk. Ez a 10 % tesz ki mindent. A gondolkodást, a tanulást, a légzést, a szívverés, a tudatot. Kutatások után saját elméletet állítottam fel, de mielőtt ebbe belemegyünk, nézzük az alátámasztott orvosi tényeket. Az agy 2 féltekéből áll. Mind 2 félteke szoros kapcsolatban van a másikkal. Az úgymond nem befolyásolható részek a szervezet működését irányítják. Ezekről nem is beszélek, mert nem ez a misztikus benne. Hanem az agykéreg. Az agykéreg egy tekergős gomolyag ami a csupasz alsó agyrészekre van tekeredve. itt van minden ami a tudás, és gondolkodás. Azt hogy mi lenne ha mindet kihasználnánk, senki sem tudja. Talán okosak lennénk mint a földönkívüliek. Emberfeletti dolgokra lennénk képesek? Nos ehhez meg kéne kérdezni egy olyasvalakit aki 100% - ig öntudatban van. Hogy le egyszerűsítsem. Amikor alszunk, a tudatállapotunk lecsökken. Mikor felébredünk, egy magasabb szintre lépünk. Egyértelműen tudjuk hogy ébren vagyunk. Ha lenne olyan aki örök életében csak aludna, nem tudná milyen ébren lenni. Ha ezt a személyt sikerülne felébreszteni, ledöbbenne, hogy micsoda tudáshoz jutott. Pedig csak felébredt, és tudatában van annak aminek mi is. De ha hiszed ha nem. Mind alszunk. Ha hírtelen nem 10, hanem 30% os lenne az agyad kihasználtsága, ugyanúgy éreznél mint aki épp felébredt. Olyanokról szereznél tudomást amiről mi csak álmodni sem tudunk. Az agykéreg főleg Neuronokból áll. A neuron egy idegsejt. Ami képes egy elektromos kisülést leadni, vagy tárolni. 1 neuron sejt, több ezer sejttel van kapcsolatban, és így tovább. Ezek a sejtek hálózzák be az agykérget. Több billió ilyen sejt van. Ezek mind kapcsolatban vannak egymással, és elektromos jeleket kűldenek egymásnak. Amikor gondolkodik az ember, az agyban szó szerint elektromos viharok tombólnak. Mint pl egy telefonos hálózat. Vegyük pl az internetet. Elkűldesz egy e-mailt. Megvan a címzett, és kűldés. A levél elindúl a világhálón, és addíg kering míg célba nem ér. Egy e-mail kűldése során a leveled akár kínán, és amerikán is végigkúszik mire odaér a címzett szerverhez ahol feldolgozásra kerűl. Az agyban a gondolatok is így keringenek.

Az egy viszonylag széles körben elterjedt tévedés, hogy az agynak csak 10%-át használjuk ki, ez önmagában még kevés is a crackpotsághoz, bár a kutatói öndefiníciót egy több mint száz éves tévedéssel kezdeni mindenképp kínos. Viszont ebből levezetni egy elméletet, és erre rálicitálni marhaságokat, no az már valami.

forrás

9 komment

A zsibbasztó páros

2010.03.02. 08:18 flugi_

Rutinos fundibarátok ismerik már Molnár F. Árpád nevét, régi hiányossága a blognak ő, és munkássága. Önmagában a Hírháttér oldala egy életműdíjat érdemel, mára azonban a youtube aktivitásuk miatt kaptam már két egybehangzó olvasói felajánlást.

A mű: Akik az egész Emberiséget Pokolra szánták (antiterrorista tudományos) 1/2.

Hallgattuk a felvételt a kollégákkal minap, és sóhajtoztunk, hogy mennyivel könnyebb dolgunk lenne atomi pontosságú GPS-szel, rutinszerű nanorobotozással, és így tovább.

20 komment

A vízről

2010.02.26. 23:37 flugi_

Érdekes jelenség Masaru Emoto és az emlékező (HADO) víz teóriája.Lássuk, hogyan csinálj magadnak jótékony ivóvizet:

Here are some steps you can take to prepare and drink the HADO water.

 1. Buy some mineral water. If you can find some in a glass container, that's best. The plastic containers leach plasticizers into the water that pollute it. Tap water is hard to purify because the chlorine seems to affect the structure even after the chlorine evaporates according to Dr. Emoto's research.

 2. Keep a gallon or two of mineral water in front of a music source where you can play purifying water music. In Dr. Emoto's two books, you can find out the names of various symphonies and songs that produce great crystals. Some of these musical sources of HADO include Beethoven's Ninth, John Lennon's Imagine, and Amazing Grace.

 3. Prepare a HADO bottle of water. This process if highly individual.
  Start with a clear glass jar. One that holds about a quart is fine. Peel off any labels and clean the outside of the jar.
  Cut out small pieces of paper (about 3" by 5").
  Write messages on the pieces of paper.
  One message should be "Love and Gratitude".
  If you have some illness or pain you want to go away, another message can be "[Name of pain or illness] Has Gone".
  A third message should be "The eternal power of the universe has gathered itself to create a world with true and grand harmony".
  I also suggest you put a message on another sheet of paper with the name of your religion.
  Tape these messages onto the outside of the container so that they face inward towards the water.
  Put them in different places on the outside so that no message obscures any other message in facing the water inside.
  Keep this HADO jar full of mineral water that has been in front of your speakers that have been vibrating with high HADO music.
  Keep the water away from microwaves, televisions, computers and cell phones. All of those energy sources harm the structure of water as shown in Dr. Emoto's photographs.

 4. Drink as often as possible from the HADO jar and refill it. Drink the amount of water that's healthy for you. But try to get as much of that water as possible from this jar. You can carry some of the water with you when you are away from your source.

 5. Be thankful as you drink the water.

Dr. Emoto's experiments suggest that you will further purify the water if you say or think the following thoughts as you drink the water:

 • "We love you, water."

 • "Thank you, water."

 • "We will take care of you, water."

 • Also thank God and the Angels for the water and ask them to bless it as you drink it.

 

Hevenyészett fordításban:

Hogyan készítsünk néhány lépésben HADO vizet

 1. Vásárolj ásványvizet. Üvegben a legjobb, a műanyag palackok szennyezik a vizet. Csapvíz nem jó, a klór zavarja a szerkezetet.

 2. Tarts néhány liter vizet közel zeneforráshoz, hogy víztisztító zenét tudj játszani. Emoto könyveiben találhatsz néhány tippet, melyik szimfóniát vagy dalt érdemes kipróbálni.

 3. Kell egy HADO üveg. Egy tiszta üveget, szedd le róla a cimkéket is, és tisztítsd meg kívülről. Vágj ki egy kis darab papírt, és írj üzenetet a víznek. Az egyik üzenet legyen "Szeretet és Hála". Ha van valami betegséged vagy fájdalmad, a másik legyen, hogy "<a betegség neve> Elmúlt". A harmadik üzenet legyen az, hogy "Az univerzum végtelen ereje igaz és nagyszerű harmóniát teremtett". Emellett javaslok egy negyedik cetlit is a vallásoddal.
  Ragaszd ezeket az üzeneteket az üveged külsejére úgy, hogy befelé nézzenek.
  Tárold úgy, hogy egymástól elég távol legyenek, nehogy az üzenetek összekeveredjenek.
  Ilyen üvegben tartsd a vizet a HADO zenét játszó hangszóróid előtt.
  Tartsd távol mikrosütőtől, tévétől, számítógéptől, mert ezek elrontják a víz szerkezetét.

 4. Amilyen gyakran lehet, igyál a HADO üvegeidből, és töltsd újra azokat. Annyit igyál, amennyi neked egészséges, de a vízfogyasztásod javát innen igyekezz fedezni. Egy kis vizet magaddal is vihetsz, ha távol vagy a forrástól.

 5. Légy hálás, amikor a vizet iszod

Dr Emoto kísérletei szerint érdemes az alábbi megoldással tovább tisztítani a vizet: ivásnál mondd vagy gondold az alábbiak valamelyikét:

 • "Szeretünk, víz."

 • "Köszönöm, víz."

 • "Gondodat viseljük, víz."

 • Hasonlóképp adj hálát Istennek és az Angyaloknak a vízért, és kérd az áldásukat mikor iszod.

Nos, mint az sejthető, Emoto doktori címe nem épp orvosi, vagy egyáltalán tudományos. Van egy nagyon izgalmas parapszichológiai-alternatívgyógyászati saját szervezetük, amelyik megadta neki az Alternatív Gyógyászat doktori címét (mondanom sem kell, nem egy akkreditált intézmény), és peer-reviewed újságot is tartanak fenn ("Explore"), amelyekben publikálgatnak is. A magyarországi táltoskutatókhoz hasonló belterjes szcénában utánozzák a tudományos stílust.

forrás

Tréfás a tudománymajmolás nemcsak abból a szempontból, hogy könyvében a szerző nem titkolja, hogy ez nem tudomány, és hogy a kikerült fotókat úgy válogatják, hogy melyik passzol az üzenethez, de ugye eleve a tudományosság, mint fontos szempont miképpen merül fel egy ennyire holdkóros megközelítésnél, hogy a betűknek a víz felé kell állniuk (különben nem tudja elolvasni?), meg hogy Beethovent nyomnak a víznek.. Ahhoz szoktunk hozzá, hogy ezekben a magasságokban a tudományosság eleve szitokszó.

A téma magyarul is viszonylag elterjedt. Szintén érdemes megemlíteni a téma kapcsán a homeopátiát és Benveniste-t. Ez a kevésbé fundi-vonala a történetnek, de roppant fontos szerepet tölt be a fundi érvkészletben minden, ami tudományosnak látszik.

9 komment

Egy kis nyelvészet

2010.02.22. 23:01 flugi_

Olvasói felajánlás, és nem annyira fundi idézet következik, mint inkább egy kreatív jóindulattal fordított szöveg. Sok nyelvészfundi érvkészletéből kerül elő Sir John Bowring néhány dícsérő szava:

"A magyar nyelv eredete nagyon távoli múltba mutat. Rendkívüli módon fejlődött és szerkezetének kialakulása arra az időre nyúlik vissza, mikor még a mai Európában beszélt nyelvek nem is léteztek. Egy olyan nyelv, mi önmagában, következetesen és szilárdan fejlődött, amiben logika van, rendszer, erő és matézis, harmonikus hangzással és illeszthetőséggel. Az angol ember legyen büszke arra, hogy nyelve az emberi történelem eposzát hordozza, mert eredetén kimutathatók a különböző nemzetektől származó rétegek, melyek összességéből kialakult.
Ezzel szemben a magyar nyelv egy tömör kődarab, melyen az idők viharai csöppnyi karcolást sem ejtettek. Nem az idők változásaitól függő kalendárium. Nem szorul senkire, nem kölcsönöz, nem alkudozik, nem ad, és nem vesz el senkitől.
E nyelv a nemzeti önállóság, a szellemi függetlenség legrégibb, legfénylőbb emléke. Amit a tudósok nem tudnak megfejteni, azt mellőzik. Ez a nyelvészetben is így van, éppen úgy, mint a régészetben. A régi egyiptomi templomok egyetlen kőtömbből készült padolatait sem tudják megmagyarázni. Honnan, melyik hegységből vágták ki e hatalmas tömböket. Ám a magyar nyelv eredetisége, még ennél is csodálatosabb tünemény. Aki megfejti majdan, az isteni titkokat boncol, annak is az első tételét.
- Kezdetben vala az Ige és az Ige Istennél volt, s az Ige Istenné lett..."

Bowring valóban a magyar nyelv nagy barátja volt, és ismerte is a nyelvet, és, amint látható, inkább érzelmi, mintsem szakvéleményt fogalmazott meg. A fenti idézet gyakran a finnugor elmélet ellen felhozott érv, ami teljesen megalapozatlan. Bár Bowring találkozott az észt nyelvvel is, a fenti idézet ennél korábbról származik.

Az idézet gyökeréről és tisztázásáról olvashattok itt és itt

Egyébként ugyanezek a lelkes források, amennyiben nem lenne nekik szimpatikus Bowring, inkább Széchenyi véleményét idéznék róla, a szorgalmasok a második forrásból tájékozódhatnak :)

A forrás egyébként tart még érdekességeket.

 

 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása