HTML

FundiBlog

Fundi mint fundamentalista. Ijesztő és mókás idézetek azoktól, akiknek a meggyőződése veri a valóságot. A korszerűség jegyében megjegyezném, hogy ez a blog az új sajtótörvény értelmében sem sajtótermék, így nem terjed ki rá a szabályozás.

Friss topikok

  • Tom Benko: @flugi_: Kellene akkor egy gyűjtő bejegyzés, ahová lehetne gyűjteni az ilyet. (2013.06.04. 19:28) NASA csakra
  • Warlord71: Söööt,meg Noe barkajara is fölfert a Brontosaurus,a Brachiosaurus,a Diplodocus,az Apatosaurus a Ty... (2012.11.22. 10:52) Behemoszaurusz
  • Warlord71: Ezt bukta a delikvens,mivel a Biblia onnantol fogva,hogy a teremtesi napoknal leirja,hogy "lön est... (2012.11.22. 10:39) Mértékletes fundi
  • Tom Benko: @bioLarzen: Így jobb. Na, őt se komálom... (2012.10.31. 18:08) Grespik után sem áll meg az élet
  • Tom Benko: Aha. Akkor ez magyarázza, miért vagy úgy eltűnve. Nekem jobb, havonta egyszer kapom meg az utasítá... (2012.10.12. 17:49) Szalmabáb érvelés

Sakk, Matt!

2010.07.08. 21:44 Mikron

Flugi_ kedvesen meghívott néhány vendégbejegyzés erejéig a blogjára, ennek eleget téve egy híres kreacionista mondást ajánlanék mindenki figyelmébe. Az eredeti angol szöveg itt olvasható, magyarul nagyjából így hangzik:

Mindenki tudja, hogy a tudósok szándékosan olyan komplex terminológiát használnak, ami megnehezíti az Igaz Keresztények számára az állításaik megcáfolását.

A Dezoxiribonukleinsav például... lenyűgözőnek hangzik, nem? De láttad már mi történik amikor valamit savba teszel? Feloldódik! Ha ez a sok sav lenne a sejtjeinkben akkor mi mind feloldódnánk! Ennyit az Evolúcióelméletről, sakk MATT!

A szöveg annyira híressé vált, hogy az elmúlt három évben bejárta az internetet, képpé alakítva pedig számtalan viccoldalon is szerepelt. A szöveg leíróját ez természetesen nem zavarja, a Christianforums.com -on még számtalan más hozzászólása is olvasható. Igazából az egész oldalt ajánlanám, kifogyhatatlan bányája a hasonló szövegeknek. Ráadásul sokat elárul az ottani vitákról, hogy vannak külön csak az igaz hívőknek fenntartott topikok, és olyanok is ahova hitetlenek is hozzászólhatnak. Kellemes olvasgatást, és ha esetleg valami a bloghoz illő hozzászólást találtok, osszátok meg velünk.

Forrás

9 komment

Címkék: dns sav kreacionizmus

A bejegyzés trackback címe:

https://fundi.blog.hu/api/trackback/id/tr692137577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Joco74 2010.07.08. 22:22:41

ÓóóÓÓóó

Kukkants be a szkeptikus fórum ID alfórumába. :) Nálunk is vannak feledhetetlen beszólások :)

pounderstibbons 2010.07.09. 09:31:42

forum.szkeptikus.hu/viewtopic.php?p=4618#p4618

Az eminens tanuló kreacionista:

"... Sokan alaposan megróttak, hogy TANULNOM KELLENE.
Mit? Az evolúciót?
Minek?
Eddig CSAK azt tanultam, most tanulják az evolucionisták a kreacionizmust is egy kicsit. ..."

ivivan 2010.07.09. 09:53:49

Ezt már én is láttam sok helyen. Nem hiszem el, hogy vannak ilyen idióták! És nem hiszem el, hogy még soha nem ivott szódát :)

pounderstibbons 2010.07.09. 13:59:40

Most olvasom Terry Pratchettől a Science of Discworld III-t, amiben van egy szóváltás egy amerikai rádiós műsorba betelefonáló kreóssal:

Műsorvezető:
Jerry, mit gondolsz te az evolúcióról?
Komolyan kellene vennünk Darwin elméletét?
Jerry:
Az a Darwin srác soha nem kapott Nobel-díjat, ugye? Ha annyira okos, hogy lehet, hogy ő nem kapott soha semmilyen Nobelt?
Műsorvezető:
Azt hiszem, ez egy nagyon jó érv, Jerry...

Sajnos az eredetit nem tudom fellelni, még az is lehet, hogy csak Urban Legend, de abból sajnos a hihetőbb fajta...

2010.07.12. 04:32:46

Dear Charles,

The other day my daughter told me that she had been invited to join her school’s “Glee Club”. Initially I was over-joyed to learn that my daughter would be singing devotional songs and hymns: When I was a young man I was a member of our Church choir. What could be more joyous than a psalm?

Unfortunately after my daughter told me that her friends had got the idea from a secular TV show, I soon realized that this “Glee” would only be performing secular, sluttish devil music. I immediately banned my daughter from having any association with her secular friends who would no doubt be homosexuals, atheists, drug-abusers and other members of the criminal class. I also organized a group of concerned parents to lobby the head-teacher to have this so-called glee-club shut down.

Thanks to our diligent care we were able to save the children from almost certain moral temptation. Their week-nights are now free of this carnal distraction, and I have no doubt our youngsters will use this spare time for more godly pursuits. I implore you to spread the word to our fellow conservatives of the danger that our kids face from this ungodly craze.

Yours in Christ, Bill from Iowa

shelleytherepublican.com/

enjoy!

ivivan 2010.07.14. 13:41:46

@sajnos_kacat: annyira, de annyira bízom ilyenkor abban, hogy ezt csak viccnek szánta valaki!

2010.07.14. 13:56:07

@ivivan:
en mar evek ota probalom kideriteni, hogy az str vajon csak viccel kitartoan, vagy tenyleg ennyire hulyek. egyre inkab az utobbit latom beigazolodni, sehol semmi nyoma a honlapon, hogy ezt csak szatirikus blognak szantak volna.

ez pl nem fekete humor, ilyeneket csak egy elvadult cinikus bunko tud irni: shelleytherepublican.com/2010/05/28/oil-spill-in-the-gulf-of-mexico.aspx

pounderstibbons 2010.11.22. 13:43:34

Jelölnék még egy kreacionista örökzöldet, az egyszerűség kedvéért a magyarázatommal ellátva:
forum.szkeptikus.hu/viewtopic.php?p=7477#p7477
süti beállítások módosítása