HTML

FundiBlog

Fundi mint fundamentalista. Ijesztő és mókás idézetek azoktól, akiknek a meggyőződése veri a valóságot. A korszerűség jegyében megjegyezném, hogy ez a blog az új sajtótörvény értelmében sem sajtótermék, így nem terjed ki rá a szabályozás.

Friss topikok

  • Tom Benko: @flugi_: Kellene akkor egy gyűjtő bejegyzés, ahová lehetne gyűjteni az ilyet. (2013.06.04. 19:28) NASA csakra
  • Warlord71: Söööt,meg Noe barkajara is fölfert a Brontosaurus,a Brachiosaurus,a Diplodocus,az Apatosaurus a Ty... (2012.11.22. 10:52) Behemoszaurusz
  • Warlord71: Ezt bukta a delikvens,mivel a Biblia onnantol fogva,hogy a teremtesi napoknal leirja,hogy "lön est... (2012.11.22. 10:39) Mértékletes fundi
  • Tom Benko: @bioLarzen: Így jobb. Na, őt se komálom... (2012.10.31. 18:08) Grespik után sem áll meg az élet
  • Tom Benko: Aha. Akkor ez magyarázza, miért vagy úgy eltűnve. Nekem jobb, havonta egyszer kapom meg az utasítá... (2012.10.12. 17:49) Szalmabáb érvelés

Termodinamika

2009.08.13. 10:56 flugi_

Egy kiváló nemzetközi példát hadd osszak meg még a blog indulásakor.

A fundi örül az entrópia fogalmának, mert van egy híres mondat miatta, hogy a dolgok a rendezett felől a rendezetlenség felé haladnak (biztos lesz a blogban még erre hivatkozó érdekes mondás az édenkertről, mint tudományosan igazolt tökéletes rend világáról). A hibát rendszeresen elkövetik ott, hogy lefelejtik, hogy zárt rendszerre igaz csak mindez, ha energiát táplálunk egy rendszerbe, akkor ott az entrópia csökkenhet, a rendezettség növekedhet. A mai pályázónk a második körig jutott el, ugyanis tudja, hogy a tétel csak betáplált energia nélkül érvényes.

Evolution says that we started out simple, and over time became more complex. That just isn’t possible: UNLESS there is a giant outside source of energy supplying the Earth with huge amounts of energy. If there were such a source, scientists would certainly know about it.

Magyarul:

Az evolúció azt állítja, hogy egyszerű dolgokból bonyolultabbak keletkeznek. Ez nem teljesülhet, CSAK akkor, ha egy óriási energiaforrás látja el a földet hatalmas mennyiségű energiával. Ha lenne ilyen energiaforrás, a tudósok biztosan tudnának róla.

Az idézet a már emlegetett fstdt gyűjteményéből való, itt az eredeti forrás, és magyarázkodás(#244). Aki arra gyanakszik, hogy valaki csak ironizált, ajánlom figyelmébe a tényt, hogy funditémában ironizálni veszélyes, mert mindig lesz valaki, aki őszintén támogatni fogja a legelvetemültebbnek szánt marhaságot is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fundi.blog.hu/api/trackback/id/tr31306722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.