HTML

FundiBlog

Fundi mint fundamentalista. Ijesztő és mókás idézetek azoktól, akiknek a meggyőződése veri a valóságot. A korszerűség jegyében megjegyezném, hogy ez a blog az új sajtótörvény értelmében sem sajtótermék, így nem terjed ki rá a szabályozás.

Friss topikok

  • Tom Benko: @flugi_: Kellene akkor egy gyűjtő bejegyzés, ahová lehetne gyűjteni az ilyet. (2013.06.04. 19:28) NASA csakra
  • Warlord71: Söööt,meg Noe barkajara is fölfert a Brontosaurus,a Brachiosaurus,a Diplodocus,az Apatosaurus a Ty... (2012.11.22. 10:52) Behemoszaurusz
  • Warlord71: Ezt bukta a delikvens,mivel a Biblia onnantol fogva,hogy a teremtesi napoknal leirja,hogy "lön est... (2012.11.22. 10:39) Mértékletes fundi
  • Tom Benko: @bioLarzen: Így jobb. Na, őt se komálom... (2012.10.31. 18:08) Grespik után sem áll meg az élet
  • Tom Benko: Aha. Akkor ez magyarázza, miért vagy úgy eltűnve. Nekem jobb, havonta egyszer kapom meg az utasítá... (2012.10.12. 17:49) Szalmabáb érvelés

A vízről

2010.02.26. 23:37 flugi_

Érdekes jelenség Masaru Emoto és az emlékező (HADO) víz teóriája.Lássuk, hogyan csinálj magadnak jótékony ivóvizet:

Here are some steps you can take to prepare and drink the HADO water.

  1. Buy some mineral water. If you can find some in a glass container, that's best. The plastic containers leach plasticizers into the water that pollute it. Tap water is hard to purify because the chlorine seems to affect the structure even after the chlorine evaporates according to Dr. Emoto's research.

  2. Keep a gallon or two of mineral water in front of a music source where you can play purifying water music. In Dr. Emoto's two books, you can find out the names of various symphonies and songs that produce great crystals. Some of these musical sources of HADO include Beethoven's Ninth, John Lennon's Imagine, and Amazing Grace.

  3. Prepare a HADO bottle of water. This process if highly individual.
    Start with a clear glass jar. One that holds about a quart is fine. Peel off any labels and clean the outside of the jar.
    Cut out small pieces of paper (about 3" by 5").
    Write messages on the pieces of paper.
    One message should be "Love and Gratitude".
    If you have some illness or pain you want to go away, another message can be "[Name of pain or illness] Has Gone".
    A third message should be "The eternal power of the universe has gathered itself to create a world with true and grand harmony".
    I also suggest you put a message on another sheet of paper with the name of your religion.
    Tape these messages onto the outside of the container so that they face inward towards the water.
    Put them in different places on the outside so that no message obscures any other message in facing the water inside.
    Keep this HADO jar full of mineral water that has been in front of your speakers that have been vibrating with high HADO music.
    Keep the water away from microwaves, televisions, computers and cell phones. All of those energy sources harm the structure of water as shown in Dr. Emoto's photographs.

  4. Drink as often as possible from the HADO jar and refill it. Drink the amount of water that's healthy for you. But try to get as much of that water as possible from this jar. You can carry some of the water with you when you are away from your source.

  5. Be thankful as you drink the water.

Dr. Emoto's experiments suggest that you will further purify the water if you say or think the following thoughts as you drink the water:

  • "We love you, water."

  • "Thank you, water."

  • "We will take care of you, water."

  • Also thank God and the Angels for the water and ask them to bless it as you drink it.

 

Hevenyészett fordításban:

Hogyan készítsünk néhány lépésben HADO vizet

  1. Vásárolj ásványvizet. Üvegben a legjobb, a műanyag palackok szennyezik a vizet. Csapvíz nem jó, a klór zavarja a szerkezetet.

  2. Tarts néhány liter vizet közel zeneforráshoz, hogy víztisztító zenét tudj játszani. Emoto könyveiben találhatsz néhány tippet, melyik szimfóniát vagy dalt érdemes kipróbálni.

  3. Kell egy HADO üveg. Egy tiszta üveget, szedd le róla a cimkéket is, és tisztítsd meg kívülről. Vágj ki egy kis darab papírt, és írj üzenetet a víznek. Az egyik üzenet legyen "Szeretet és Hála". Ha van valami betegséged vagy fájdalmad, a másik legyen, hogy "<a betegség neve> Elmúlt". A harmadik üzenet legyen az, hogy "Az univerzum végtelen ereje igaz és nagyszerű harmóniát teremtett". Emellett javaslok egy negyedik cetlit is a vallásoddal.
    Ragaszd ezeket az üzeneteket az üveged külsejére úgy, hogy befelé nézzenek.
    Tárold úgy, hogy egymástól elég távol legyenek, nehogy az üzenetek összekeveredjenek.
    Ilyen üvegben tartsd a vizet a HADO zenét játszó hangszóróid előtt.
    Tartsd távol mikrosütőtől, tévétől, számítógéptől, mert ezek elrontják a víz szerkezetét.

  4. Amilyen gyakran lehet, igyál a HADO üvegeidből, és töltsd újra azokat. Annyit igyál, amennyi neked egészséges, de a vízfogyasztásod javát innen igyekezz fedezni. Egy kis vizet magaddal is vihetsz, ha távol vagy a forrástól.

  5. Légy hálás, amikor a vizet iszod

Dr Emoto kísérletei szerint érdemes az alábbi megoldással tovább tisztítani a vizet: ivásnál mondd vagy gondold az alábbiak valamelyikét:

  • "Szeretünk, víz."

  • "Köszönöm, víz."

  • "Gondodat viseljük, víz."

  • Hasonlóképp adj hálát Istennek és az Angyaloknak a vízért, és kérd az áldásukat mikor iszod.

Nos, mint az sejthető, Emoto doktori címe nem épp orvosi, vagy egyáltalán tudományos. Van egy nagyon izgalmas parapszichológiai-alternatívgyógyászati saját szervezetük, amelyik megadta neki az Alternatív Gyógyászat doktori címét (mondanom sem kell, nem egy akkreditált intézmény), és peer-reviewed újságot is tartanak fenn ("Explore"), amelyekben publikálgatnak is. A magyarországi táltoskutatókhoz hasonló belterjes szcénában utánozzák a tudományos stílust.

forrás

Tréfás a tudománymajmolás nemcsak abból a szempontból, hogy könyvében a szerző nem titkolja, hogy ez nem tudomány, és hogy a kikerült fotókat úgy válogatják, hogy melyik passzol az üzenethez, de ugye eleve a tudományosság, mint fontos szempont miképpen merül fel egy ennyire holdkóros megközelítésnél, hogy a betűknek a víz felé kell állniuk (különben nem tudja elolvasni?), meg hogy Beethovent nyomnak a víznek.. Ahhoz szoktunk hozzá, hogy ezekben a magasságokban a tudományosság eleve szitokszó.

A téma magyarul is viszonylag elterjedt. Szintén érdemes megemlíteni a téma kapcsán a homeopátiát és Benveniste-t. Ez a kevésbé fundi-vonala a történetnek, de roppant fontos szerepet tölt be a fundi érvkészletben minden, ami tudományosnak látszik.

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fundi.blog.hu/api/trackback/id/tr621793717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pounderstibbons 2010.02.27. 14:34:11

Flugi, nem tudom miért lepődsz meg, hiszen ha a víznek van memóriája, akkor az már nem is olyan nagy szám, hogy a víz "folyékonyan" tud olvasni...

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.02.27. 18:15:43

@pounderstibbons: érdekes képesség-összeállítás, hogy minden nyelven tud, de csak szemből :)

ivivan 2010.02.27. 23:02:14

@flugi_: Arról már ne is beszéljünk, hogy gondolatolvasó ("if you say or think"), de csak az odafordított feliratot tudja elolvasni :)

Tom Benko 2010.02.27. 23:12:50

@ivivan: Nem csak, de ha fordítva ragasztod fel, akkor fordítva isértelmezi. :)

pounderstibbons 2010.03.01. 13:52:20

Kevesek által ismert tény, hogy hasonló módszerrel, orvosszakértői intézet megtévesztésére is alkalmas mérget lehet előállítani.

Recept:
-Fogjunk egy bármilyen koszos marmonkannát.
-Tegyünk bele vizet a Paksi Atomerőmű hőcserélő vizéből.
-Egy tetszőleges pártprogram hátára, vagy a apehtől származó fizetési felszólításra, esetleg a bárhol vásárolható HADO-hatósági okiratra írjuk fel: Hülye víz, dögölj meg.
A papírt emberi testnedvvel tapasszuk fel az üvegre. A szöveg legyen jól olvasható a víznek, amennyiben az nagyon zavaros, alkalmazzunk olyan speciális üveget, aminek dioptriája van.
-Tegyük be a vizet a mikróba, majd helyezzük el egy olyan hangfal előtt, amiből egész nap a Poison együttes Best of albuma szól.
-Aktívabb hatás kedvéért a vizet adjuk be a Ciánkáli anti-fashion shopban dolgozó unokanővérünknek megőrzésre.

A kívánt cél (emberölés) eléréséhez itassunk meg az áldozatunkkal 1 perc alatt 25 literrel belőle.

Közben gondoljunk arra a személyre akit szeretnénk, hogy helyettünk elvigye a balhét.
A módszer előnye, hogy bár 100% hatásfokkal képes ölni, mégsem hagy nyomot az áldozaton, sőt, halála teljesen másmilyen erők hatásának tűnhet.

Ennek a módszernek köszönhetően haltak meg az alábbi személyek: J.F.K., Zámbó Jimmy, Nagy Péter, Dumbledore professzor.

Nagy Attila Zoltán 2010.03.03. 11:28:21

Nem tudom mi bajotok. Egész jó placebót lehet így készíteni.

Ilyenkor mindig Mérő László egyik könyvéből jut eszembe egy idézet: Aki a virágszirmokat tépkedi, nem arra kíváncsi, hogy szeretik-e, hanem hogy ő maga szeret-e.

Nincs is ezzel gond, amíg nem nevezik ezt az egészet tudománynak, letaszítandó a jelenlegi tudományos eredményeket a tudománytalanság, összeesküvés-elméletes hazugság szintjére.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.03.04. 01:37:29

@Nagy Attila Zoltán: talán nem elég feltűnően írtam a postba, hogy az utóbbi években tudományt mímelő módon igyekeznek propagálni a HADO-t. Pl ha rákeresel, hogy "HADO double blind", találsz olyan cikket, amit tudományos cikkekben szokásos tipográfiával szedtek, tudományosan hangzó nevű újságban publikáltak. Az, hogy az egész újság az indiai parapszichológiai társaság által gründolt háziújság, az csak akkor derül ki, ha a szerkesztőségi tagságnak néz utána az ember.

Azért ez elég sokatmondó..

Nagy Attila Zoltán 2010.03.04. 07:35:03

Igen, ezért írtam le az utolsó mondatot az előző hozzászólásomban.

kako_j 2011.03.10. 18:57:10

Meghúzom a láncot, és azt mondom: Köszönöm víz! :-)
süti beállítások módosítása