HTML

FundiBlog

Fundi mint fundamentalista. Ijesztő és mókás idézetek azoktól, akiknek a meggyőződése veri a valóságot. A korszerűség jegyében megjegyezném, hogy ez a blog az új sajtótörvény értelmében sem sajtótermék, így nem terjed ki rá a szabályozás.

Friss topikok

  • Tom Benko: @flugi_: Kellene akkor egy gyűjtő bejegyzés, ahová lehetne gyűjteni az ilyet. (2013.06.04. 19:28) NASA csakra
  • Warlord71: Söööt,meg Noe barkajara is fölfert a Brontosaurus,a Brachiosaurus,a Diplodocus,az Apatosaurus a Ty... (2012.11.22. 10:52) Behemoszaurusz
  • Warlord71: Ezt bukta a delikvens,mivel a Biblia onnantol fogva,hogy a teremtesi napoknal leirja,hogy "lön est... (2012.11.22. 10:39) Mértékletes fundi
  • Tom Benko: @bioLarzen: Így jobb. Na, őt se komálom... (2012.10.31. 18:08) Grespik után sem áll meg az élet
  • Tom Benko: Aha. Akkor ez magyarázza, miért vagy úgy eltűnve. Nekem jobb, havonta egyszer kapom meg az utasítá... (2012.10.12. 17:49) Szalmabáb érvelés

Tankönyv

2009.10.24. 23:07 flugi_

Jó humorforrás az alternatív tankönyv, amíg eszünkbe nem jut, hogy valaki esetleg tényleg tanítani fog vele. Sok egyéb mellett egy szemelvény egy ilyen műből:

Ezek a nyelvek egészen mások, mint a magyar. A mi magyar nyelvünkről mindenütt azt tanítják, hogy finnugor nyelv, amely mai formájában alig másfél ezer éve alakult ki. Ez teljesen lehetetlen feltevés s nemcsak azért káros, mert elszigetel bennünket, hanem azért is, mert nem teszi lehetővé, hogy pontos és megalapozott összevetéseket végezhessenek a nyelvészek olyan ősrégi nyelvekkel, mint például a sumér. Szükséges persze a magyarral kétségtelenül rokonságot mutató más nyelvek (például a finn, az észt, a vogul, az osztyák, a mordvin, stb.) vizsgálata is, de ha igazi tudáshoz akarunk jutni, feltétlen meg kell ismernünk az írást megalkotó sumér nép nyelvét is, hiszen – ráadásul – a sírjaikból előkerült csonvázak (sic) és a szobraik alapján, a sumérok embertani alkatukban sem szémiták!

forrás

A klasszikus fundinyelvészkedési érvrendszer jön tehát elő, azért nem igaz a finnugorelmélet, mert ciki, sokkal menőbbek az ősi sumérok (akik ráadásul nem szémiták, ez különösen jól elhelyezett és releváns részlet). A nyelvészet, mint nyelveket tárgyaló szakma (neadjisten tudomány) nekem úgy tűnik nem jelent meg a mű további részeiben sem.

A mű egésze élvezetes, az elejéből az evolúció érintő szakaszt csak azért nem tettem be, mert amúgyis túlreprezentált már a blogban a téma.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fundi.blog.hu/api/trackback/id/tr241472882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása